יום שני, 26 בנובמבר 2012

מתכון ליום חורף מוצלח: מרק חם, מגפי גומי ושלוליות ו״גלידה״ :)

האמת היא שרציתי לכתוב פוסט על חוויות המלחמה, אבל מזג האוויר החורפי והמהפנט הזה והרוגע של סוף השבוע לקחו בגדול :)
אני אוהבת גשם, אוהבת מזג אויר סגרירי ומתענגת על הירוק שמתחיל להשתלט על הנוף בחוץ :)
ההתרגשות של לקום בבוקר יום שישי לתאורה מעוננת ורחשי טיפות של גשם, נסכה בי השראה למרק חורף חם וטעים. אז התחלתי לשטוף, לקלוף, לחתוך ולשפוך ויצא מרק עדשים מהביל שחיכה בסבלנות עד שהחמודים יחזרו מהגן :) יחד עם האורז הצהוב והקציצות- יאמי...
בינתיים סידרתי את הארונות לחורף וגיליתי אוצרות שרק סידור ארונות בין עונתי יכול לגלות :), וזה אומר- שקיות של הפתעות לתרומה ומסירה - איזה כיף :)
בדרך חזרה מהגן החמודים כבר היו מצוידים במגפי גומי (מתנת סבתא-סבא) ומלאי התרגשות לקראת הקפיצות בשלוליות! היש תענוג ואושר גדול מזה? וזה אכן היה אושר אמיתי! :)
ואז ההכרזה הלא קשורה בעליל:
״אמא, אני רוצה גלידה״.
מה גלידה עכשיו עם כל מצב הרוח החורפי שלי?...!...?...

מה בתפריט:
גביע - אורז צהוב עם רצועות מלפפון
כדורי הגלידה - קציצות עוף מאודות עם קישוט קטשופ (בריא).

מתכון למרק עדשים עם ירקות:
מצרכים: יקרות (בגדול- כל מה שיש בבית ומה שאתם אוהבים)- אני השתמשתי בקישואים, גזר, בצל, שום (הרבה); עדשים- אני השתמשתי גם באדומות וגם בירוקות; תבלינים שאוהבים- אני השתמשתי בחוואיג' למרק, מלח ופלפל; כוסברה, מעט שמן זית ומיץ לימון סחוט להגשה.
איך מכינים: חותכים את כל הירקות לקוביות (באיזה גודל שאתם אוהבים- אצלי החמודים אוהבים קטן קטן והבעל אוהב גדול גדול. הבעל התפשר) :), קוצצים את הבצל, מטגנים קלות את הירקות והעדשים במעט שמן זית בסיר, מוסיפים שום כתוש, מים רותחים ותבלינים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומכסים ומבשלים כחצי שעה על אש בינונית- נמוכה.



ברקים ורעמים / יהונתן גפןרעמים וברקים בליל חורף קר
לא נשמעים תמיד אותו הדבר
ברקים ורעמים, רעמים וברקים
לפעמים קרובים ולפעמים רחוקים.

רעמים וברקים בלילות הגשומים
את הברק רואים אבל את הרעם שומעים
יש רעמים שמאוד מפחידים
ויש כאלה שרק קצת
יש רעם חלש ורעם בינוני
ורעם חזק חזק שלא נעים לשמוע
בעיקר אם אתה לבד
(לעתים רחוקות אתה פוגש רעם נחמד)

רעמים וברקים...

יום רביעי, 7 בנובמבר 2012

ארטיק, קרטיב! נפרדים מהקיץ (או שלא) :)

אמנם הסתיו כבר בעיצומו, הקיץ עדיין מסרב להיפרד מאיתנו וזה הדדי :)
אחד היתרונות של תופעת התחממות כדור הארץ היא שאפשר לדחות את סידור הארונות קיץ - חורף. יתרון אפילו יותר משמח הוא, איך לא - הארטיקים!
איזה כיף שאפשר לאכול ארטיקים בנובמבר :)
אנחנו אוהבים ארטיקים ביתיים - כך אפשר לרקוח ארטיקים נפלאים, מיוחדים, טעימים ובריאים (בלי רשימת חומרים בלתי מזוהים) וגם לשתף את הקטנטנים. וכיוון שהארטיקים הם בריאים (חכו בסבלנות, תיכף המתכונים), אין לי בעיה לשחק אותה אמא coolית (תרתי משמע) ולתת לחמודים ארטיקים לארוחת בוקר, כחטיף אחרי הגן וכקינוח אחרי ארוחת הערב - ואפילו את שלושתם באותו היום :)

והנה כמה מהפייבוריטים שלנו:

ארטיק פירות:
* פרי או שילוב של פירות שאוהבים. למשל מנגו, בננה, מלון, אפרסק, נקטרינה, רסק תפוחים.
* מיץ פירות או מים. למשל תפוזים, לימון, מנדרינה (אופציונלי)
1. טוחנים את הפירות עם או בלי המיץ במעבד מזון.
    אם בחרתם להוסיף מיץ, תקפידו שיהיה יותר פרי ופחות מיץ- ככה זה מזין יותר.
2. מקפיאים בתבניות ארטיקים.

ארטיק מעדן (בימי עצלנו, חוסר כוחות או קוצר זמן):
* מעדן פירות (תבדקו ברכיבים שתהיה תכולת פירות כמה שיותר גבוהה וכמות סוכר וחומרים בלתי מזוהים כמה שיותר נמוכה).
* גבינה לבנה (אופציונלי- להורדת המתיקות והגברת הערך התזונתי)
1. מערבבים את המעדן עם הגבינה הלבנה.
2. מקפיאים בתבניות ארטיקים.

ארטיק חלבה:
* טחינה גולמית
* דבש/ סילאן
* יוגורט לא ממותק
1. מערבבים היטב את כל המרכיבים.
2. מקפיאים בתבניות ארטיקים.
{אפשר להוסיף בננה מעוכה ולהוריד משמעותית את כמות הדבש/ סילאן}

ארטיק קרטיב / צביקה פיק
כשחלמנו
ואהבנו
והים היה כל כך כחול
איש עם כובע
שר אז לנו
כשרגליו טובעות עמוק בחול.
ארטיק קרטיב
שוקולד בננה
ארטיק קרטיב
שוקולד לימון.  

 

יום שישי, 2 בנובמבר 2012

פינת הגאדג'ט - חותך אבוקדו ומתכונים

כל אחד מאיתנו מחפש לפשט לעצמו את החיים, את העשייה, את הבישול, לקצר זמנים, לקצר תהליכים כדי להספיק יותר וביתר קלות. במיוחד כשאנחנו הורים לילדים ובדרך כלל כמות הזמן שעומדת לרשותנו לא עומדת לטובתנו, טוב לדעת שיש דברים שיכולים להקל עלינו את המלאכה בלי לפגוע באיכות :)
יש לי כמה גאדג'טים כאלה בבית ואני מבטיחה שאציג לכם אותם ברגע שאמצא זמן לצלם אותם :)
בינתיים, למי שאוהב אבוקדו - הירוק הנימוח, הטעים והבריא הזה - הנה חותך שיעשה לכם עבודה קלה וקוביות מושלמות. אני למשל בדרך כלל לא חובבת את ההתעסקות עם הפרי המדהים הזה...


ועל הדרך כמה מתכוני אבוקדו פשוטים ביותר שילדים אוהבים מאוד:

סלט אבוקדו:
*אבוקדו
*ביצה קשה
*פלפל צבעוני
רוטב:
*לימון
*מלח, פלפל
*גבינה לבנה
*מעט מיונז
חותכים את האבוקדו, הפלפלים והביצה הקשה לקוביות ושמים בקערה.
מערבבים את מרכיבי הרוטב.
יוצקים את הרוטב על הסלט ומערבבים היטב (אבל שהאבוקדו לא ימעך).

סלט אבוקדו ועוף:
*אבוקדו
*עוף- חזה עוף, שניצלים, עוף בתנור או כל עוף אחר שיש לכם מוכן בבית- זו הזדמנות נהדרת להיפטר מהשאריות של אתמול :)
*ירקות מכל הסוגים (מה שיש בבית) חתוכים לקוביות- עגבניה, מלפפון, גזר, פלפלים צבעוניים, תירס, שומר, קולרבי, בקיצור- הכל :)
רוטב:
*לימון
*מלח ופלפל
*שמן זית
*מעט חרדל
חותכים את כל המרכיבים לקוביות ושמים בקערה.
מערבבים את כל מרכיבי הרוטב.
יוצקים את הרוטב על הסלט ומערבבים היטב (אבל שהאבוקדו לא ימעך).

אבוקדו ובננה:
*אבוקדו
*בננה
נשמע לכם מוזר? תתפלאו - תינוקות מתלהבים מזה בטירוף - אצלי היו נאכלות כמויות אדירות של השילוב הטעים והמזין הזה :)
מועכים אבוקדו ובננה, מערבבים ואוכלים בכיף :)

אבוקדו פשוט טעים:
*אבוקדו
*לימון
*מלח ופלפל
חותכים את האבוקדו, סוחטים עליו לימון, ממליחים ומפלפלים ונהנים :)

 
אתם כמובן יותר ממוזמנים להוסיף מתכונים משלכם :)

אה, ואתם יודעים איך שומרים על האבוקדו שלא ישחיר?
מניחים בקופסת אחסון בצל סגול חתוך, מניחים מעל את האבוקדו וסוגרים היטב. פשוט :)
למדתי מחדשות אוכל טוב של מאקו :)

אדון אבוקדו וגברת אבוקדו / דן אלמגור
אדון אבוקדו
הוא איש נורא נחמדו.
אדון אבוקדו
מכיר אישית! - את דאדו.
אדון אבוקדו
חי תמיד לבדו
אמרו לו : "ביש גדא!
לא טוב בלי אבוקדה!"
אה אה...

אדון אבוקדו
הרגיש נורא בדדו
ובעדליאדע -
נסע לגבעת עדה.
פתאום אבוקדו
הרגיש בלב טורנדו
כי מי שם עמדה ?
הגברת אבוקדה!
אה אה...

אדון אבוקדו
הביט בה ‟ ורעדו.
גם גברת אבוקדה
מהתרגשות רעדה
אדון אבוקדו
מתוק כשוקולדו
וגברת אבוקדה
יפה כחמינדה
אה אה...

אדון אבוקדו
הושיט לה את הידו
וגברת אבוקדה
חייכה אליו מיידה.
אדון אבוקדו
שעות איתה רקדו
וגברת אבוקדה
אליו פשוט נצמדה
אה אה...

אדון אבוקדו
וגברת אבוקדה
חזרו יד בידו
ישר מגבעת עדה
אדון אבוקדו
עכשיו כבר לא לבדו
עכשיו הוא ממתינו
ל...אבוקדינו!